Picture of Jesper

Jesper

Jesper har 10 års ledelseserfaring fra Microsoft, senest 7 års praktisk erfaring som leder af internationale teams i Microsoft på tværs af 8 lokationer. Jesper har praktisk erfaring med at bygge og lede teams der navigerede i det hybride setup, med en base af ansatte i Dublin og resten spredt i EMEA. Gennem virksomheden LeapForward har Jesper holdt flere seminarer om emnet, og rådgiver bla. kunder om effektiv hybrid ledelse og samarbejde.

Påvirkes jeres trivsel også af det digitale arbejdsmiljø?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uddrag fra hybridledelse.dk nyhedsbrev - August 2023

Velkommen tilbage til den kaotiske digitale arbejdsplads!

 

Det lyder måske provokerende, men for mange ser det desværre ud til at være en realitet. Vi var egentlig ret hurtige til at tilpasse os den hybride hverdag, måske fordi vi meget brat blev kastet ud i et stort virtuelt eksperiment under den pandemi vi helst vil glemme i dag. Hurtigt opdagede vi de mange goder ved en mere fleksibel arbejdsplads og blev vænnet til en hverdag, hvor virtuelle møder og digital kommunikation i høj grad var fundamentet for vores samarbejde. Nu står vi både med god læring, der har styrket vores arbejdsplads, men også udfordringer, der fortjener mere opmærksomhed. Vi vil i den kommende tid fokusere på trivslen, en af de helt store udfordringer på den fleksible arbejdsplads. Jeg håber, du vil læse med, og vil samtidig også gerne invitere dig til at bidrage med egne erfaringer, udfordringer eller forslag til løsninger.

 

Jesper Riedel

Direktør i LeapForward og grundlægger af HybridLedelse.dk

Fokus på det digitale arbejdsmiljø

 

Det kommer næppe som en overraskelse, at trivslen på danske og internationale arbejdspladser har stået over for stigende udfordringer de seneste år. Ifølge Sundhedsstyrelsen er andelen af voksne danskere med en høj score på stressskalaen steget fra 21 % i 2013 til 29 % i 2021.

 

Traditionelt vil vi ofte kigge på udfordringer som høje arbejdskrav, manglende kontrol over hverdagen, dårligt arbejdsmiljø eller manglende psykologisk tryghed. Disse faktorer spiller selvfølgelig alle en rolle i forhold til trivslen på arbejdspladsen. Men hvad har for alvor ændret sig de seneste år og negativt påvirket trivslen yderligere?

 

Meget tyder på, at en af de store syndere er det digitale arbejdsmiljø og vores manglende evne til at skabe TechLifeBalance i hverdagen.

For eksempel kan man i Forbes’ “State of the Workplace” rapport fra 2023 udlede, at 60 % af alle deltagere føler sig mere udbrændte på grund af den stigende digitale kommunikation, mens halvdelen indikerer, at deres produktivitet direkte påvirkes negativt af ineffektiv kommunikation.

 

Også Microsoft har de seneste år undersøgt emnet nærmere. I deres 2023 Work Trend Index kan man blandt andet læse:

 

  • 68 % føler ikke, at de har tilstrækkelig uafbrudt fokustid i løbet af arbejdsdagen.
  • 64 % siger, at de kæmper med at finde tid og energi til at udføre arbejdsopgaver.

Microsoft kombinerer spørgeskemadata med forbrugsmønstre fra deres tjenester og kan rapportere, at vi i gennemsnit bruger 57 % af skærmtiden på kommunikation i Teams-møder, e-mails og chat.

 

Vi mener, at det er tid til at se nærmere på den digitale hverdag på arbejdspladsen. At give samarbejds- og mødekulturen et servicecheck, sætte nye rammer og forventninger for den digitale tilgængelighed samt hjælpe medarbejderne med at finde vej til en sundere digital balance.

Brug for inspiration eller rådgivning om trivsel på den fleksible arbejdsplads?

 

Vi afholder foredrag og workshops om trivsel og TechLifeBalance på arbejdspladsen. Vi leverer standard foredrag, eller tilpasser til jeres specifikke behov. 

Har du for eksempel brug for et indlæg på Danmarks Mentale Sundhedsdag? Så står vi klar!


Kontakt os for mere dialog, eller kig nærmere på en af vores ydelser her

 

Forfatter

  • Jesper

    Jesper har 10 års ledelseserfaring fra Microsoft, senest 7 års praktisk erfaring som leder af internationale teams i Microsoft på tværs af 8 lokationer. Jesper har praktisk erfaring med at bygge og lede teams der navigerede i det hybride setup, med en base af ansatte i Dublin og resten spredt i EMEA. Gennem virksomheden LeapForward har Jesper holdt flere seminarer om emnet, og rådgiver bla. kunder om effektiv hybrid ledelse og samarbejde.

    https://www.hybridledelse.dk jesper@leapforward.dk Riedel Jesper

More to explorer