Picture of Jesper

Jesper

Jesper har 10 års ledelseserfaring fra Microsoft, senest 7 års praktisk erfaring som leder af internationale teams i Microsoft på tværs af 8 lokationer. Jesper har praktisk erfaring med at bygge og lede teams der navigerede i det hybride setup, med en base af ansatte i Dublin og resten spredt i EMEA. Gennem virksomheden LeapForward har Jesper holdt flere seminarer om emnet, og rådgiver bla. kunder om effektiv hybrid ledelse og samarbejde.

Med fokus på det digitale arbejdsmiljø, vinder i på produktivitet og sammenhold

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uddrag fra hybridledelse.dk nyhedsbrev - Oktober 2023

Kære læser

 

Når vi afholder workshops og spørger ind til udfordringer, er det altid de samme to, der ligger øverst på listen, uanset hvilken type virksomhed, vi arbejder med:

 

  1. Det er svært at opfange signaler om dårlig trivsel og stress på afstand.
  2. Og det er svært at opretholde en stærk kultur og sammenhold, når medarbejderne ofte arbejder hjemmefra.

Dette kunne lede nogen til at konkludere, at vi alle skal vende tilbage til kontoret på fuld tid. Men var kontoret nu egentlig så perfekt i de gode gamle dage? Var møderne altid velforberedte uden spildtid? Var vi mere effektive?

 

 

Sandheden er nok, at der er elementer fra fortiden, som vi savner, men at vi heller ikke ønsker at opgive den fleksibilitet, vi har opnået, fordi fleksibilitet giver muligheder for både medarbejdere og arbejdspladser.

 

Derfor mener vi det er tid til at sætte ekstra fokus på trivslen og sammenholdet på den fleksible arbejdsplads. Dels gennem kompetenceopbygning. Men også ved at inddrage medarbejderne i at samskabe fundamentet for et bedre digitalt arbejdsmiljø, og et stærkere sammenhold. 

 

 

I denne måned deler vi to artikler vi har skrevet om emnet. Begge artikler er netop publiceret af Ledelsesugen. 

 

Og til sidst i nyhedsbrevet linker vi til en vigtig undersøgelse fra Gallup, som giver indsigt i tilknytning til arbejdspladsen og lederens vigtige rolle i at forbedre selvsamme, når medarbejderne arbejder eksternt.

 

Tak fordi du læser med. Vi håber, at du vil dele dette med andre, der kunne have interesse for det.

 

 

 

 

Stil skarpt på trivslen og vind på produktivitet og sammenhold 

 

 

Danmark har de seneste år oplevet det, som af nogle bliver betegnet som en stress-epidemi. Andelen af voksne danskere med en høj score på stress-skalaen er steget fra 21 % i 2013 til 29 % i 2021. Men har vi egentlig fokus på alle de områder der bidrager til den dalende trivsel? Flere internationale studier peger mod udfordringer med digital stress på arbejdspladsen.

 

 

  • Forbes konkluderer, at 60% føler sig mere udbrændte pga. digital kommunikation
  • Microsoft konkluderer, at 68% mangler uafbrudt fokustid, og 64% kæmper med at finde tid og energi til deres arbejdsopgaver
  • Et nyt tysk studie viser en markant stigning i digital stress blandt ansatte i de offentlige forvaltninger i Tyskland fra 2020 til 2022, hvor andelen af medarbejdere, der oplever digital stress, er steget fra 9% til 20%.

Vi mener det er tid til for alvor at tage fat omkring det digitale arbejdsmiljø. Det kræver at vi opbygger viden og kompetencer hos ledere og medarbejdere, og at den enkelte bliver rustet til selv at tage ansvar for sin digitale hverdag, både i og udenfor arbejdet. Men det kræver også at vi tager organisatorisk ansvar for sammen at få defineret de rette rammer for møder, samarbejde og den digitale hverdag.

 

Og heldigvis er der store gevinster at hente.

Vores erfaring viser nemlig at rigtig meget værdifuld produktivitets tid går til spilde når vi har ineffektive møder, bliver konstant afbrudt i vigtige opgaver, eller uforvarende forfalder til digitale overspringshandlinger.

 

Samtidig kan vi gennem fokus på en bedre balance i den digitale hverdag, netop stille skarpt på kultur, sammenhold og det tværfaglige samarbejde, som påviseligt både styrker tilknytning til arbejdspladsen og den enkeltes trivsel. 

 

 

Derfor har vi udarbejdet et framework for TechLifeBalance. 

Her har vi defineret 7 vigtige fokusområder for at styrke trivslen på den digitale arbejdsplads. 

 

Screenshot 2023-10-24 131944

 

I en kommende artikel går vi tættere på tankerne bag. 

 

Vil i høre mere om vores TechLifeBalance koncept, eller indgå i et samarbejde omkring at skabe endnu mere indsigt i jeres medarbejderes digitale trivsel, så kontakt os for en snak. 

 

Jesper Riedel

Direktør i LeapForward og grundlægger af HybridLedelse.dk

 

Artikler fra Ledelsesugen

 

I uge 44 sætter hele den offentlige sektor særligt fokus på ledelse gennem Ledelsesugen.dk 

Vi har været så heldige at få lov at levere inspirationsindlæg om to områder der fortjener meget mere fokus på den moderne fleksible arbejdsplads:

 

_d61daaba-38a3-470a-bb38-52444d3800ad

Vi er nødt til at sætte fokus på stress fra det digitale arbejdsmiljø

 

Trivslen er dalet og stress relaterede sygemeldinger er vokset kraftigt på danske arbejdspladser. Men hvad ligger bag de sidste mange års stigende udfordringer? Vi mener der er overbevisende evidens for at det digitale kan påvirke os negativt, hvis vi ikke skaber den rette balance. Det er tid til at stille skarpt på den digitale hverdag, skabe bedre struktur og klæde medarbejderne bedre på til at navigere i det digitale arbejdsliv. Til gavn for både den enkelte, og for arbejdspladsen.   

 

Iceberg-of-Ignorance DK

Skab forandring gennem medarbejderinddragelse og se uvidenhedens isbjerg smelte væk

 

Vi har stort fokus på effektivisering og bedre forvaltning af offentlige midler, men har vi den nødvendige indsigt til at sætte ind der, hvor skoen virkelig trykker? I en undersøgelse fra 1989 beskrev Sidney Yoshida, hvordan 96 % af en organisations problemer ikke bliver set af topledelsen. Selvom meget tid er gået siden, er der meget, der tyder på, at det ikke forholder sig anderledes i dag. Vi mener, det er tid til at kigge ind i nye løsninger, hvor online inddragelse og AI giver os mulighed for at høste viden bredt og få større opbakning om forandringsinitiativer.

Brug for lidt inspiration før vores næste nyhedsmail?

 

Gallup delte for nylig et studie som vi mener fortjener meget mere opmærksomhed. 

 

I artiklen fremgår det, at fjernarbejdere oplever en nedgang i tilknytning til deres organisations mission og formål, selvom det samlede engagement i USA er steget. Det fascinerende er, at Gallup faktisk identificerer en løsning, som ledere kan kontrollere: meningsfuld feedback. 80% af medarbejdere, der har modtaget meningsfuld feedback fra deres leder i den seneste uge, er fuldt engagerede, uanset hvor mange dage de har arbejdet på kontoret. Meningsfuld feedback giver fire gange så meget boost i engagement sammenlignet med antallet af dage på kontoret.

 

Læs artiklen her: Are Remote Workers and Their Organizations Drifting Apart? (gallup.com)

 

Er du stødt på noget du mener vi bør dele i næste nyhedsbrev, så send os gerne en mail på info@leapforward.dk 

 

 

På gensyn, 

 

Med venlig hilsen

 

Jesper Riedel

Direktør og grundlægger

Hybridledelse.dk

More to explorer