Picture of Jesper

Jesper

Jesper har 10 års ledelseserfaring fra Microsoft, senest 7 års praktisk erfaring som leder af internationale teams i Microsoft på tværs af 8 lokationer. Jesper har praktisk erfaring med at bygge og lede teams der navigerede i det hybride setup, med en base af ansatte i Dublin og resten spredt i EMEA. Gennem virksomheden LeapForward har Jesper holdt flere seminarer om emnet, og rådgiver bla. kunder om effektiv hybrid ledelse og samarbejde.

Er du allerede fanget i dårlige vaner på din nye hybride arbejdsplads?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Okay, så du er tilbage på kontoret. Men bruger du 8 timer om dagen i virtuelle møder? Så er det tid til at overveje, om i har lagt den rigtige hybride strategi.

For at designe til ægte hybriditet bør virksomheder analysere opgaver og mødetyper og sikre, at kontortid er meget mere end bare virtuelle interaktioner. Lad os gøre kontoret til et engagerende knudepunkt for kreativitet og samarbejde

Siden vi begyndte at prædike hybriditet for et år siden, har dækningen af dette emne helt sikkert accelereret. Vi er meget glade for at arbejde med mange virksomheder, der omfavner læringer fra Covid-nedlukningen og redesigner arbejdspladsen omkring fleksibilitet og hybriditet.

Vi har savnet det fysiske samvær

Mange af os længes tilbage til kontorer og face-2-face interaktion med kolleger. Men for nylig har jeg talt med flere, der allerede var udmattede efter tiden tilbage på kontoret.

“Jeg har været i virtuelle møder back to back i dag, så jeg har ikke engang haft tid til at tage en kop kaffe,”


Sådan sagde en af mine gode kunder for nylig. Hvis du har hørt lignende i jeres organisation, bør det være et stort lysende advarselssignal om at det er tid til at justere tilgangen.

Her er nogle af vores tanker:

  1. Virtual først, hvor du beder alle om at deltage i møder virtuelt, bør ikke være en strategi. Det bør kun være et kortsigtet fix indtil du har rigtige hybrid mødelokale faciliteter på plads. Ansatte der  prioriterer transporttid for at tilbringe tid sammen på kontoret, ønsker også mulighed for at sidde sammen i samme rum. Digital-først er til gengæld et rigtigt fint princip. At pege kameraet mod whiteboardet fungerer ikke for dem, der arbejder eksternt. Brug et digitalt whiteboard eller lignende mødefaciliteter, der fungerer for alle. Teknologien har udviklet sig langt den seneste tid. Hybriditet er ikke en omkostningsbesparende øvelse!  Invester i ægte hybride mødelokaler  med god lyd, mikrofoner i høj kvalitet, digitale whiteboards og et rumopsætning, der er inkluderende for dem, der deltager eksternt. Du får helt sikkert ROI fra investeringen i form af både produktivitet og medarbejdertilfredshed.
  2. Slip af med back-to-back møder. Altså sådan for alvor! Jeg ville ønske, jeg havde gjort dette tilbage, da jeg startede som leder i hybrid miljøer. Det er den største mentale dræner, og der er beviser til at bakke det op. Nyere forskning fra Microsoft Human Factors Lab viser, hvordan hjernen reagerer radikalt forskelligt, hvis du holder back-to-back-møder, eller hvis du tager passende pauser mellem. I undersøgelsen målte Microsoft, hvordan betabølger, dem, der er forbundet med stress, blev ved med at akkumulere, når de holdt back-to-back-møder. Med klare forbedringer, når deltagerne fik mulighed for at hvile eller meditere mellem møderne. Forskningen viste også, hvordan back-to-back møder kan mindske din evne til at fokusere og engagere sig. Tag et kig her for mere:  Forskning beviser din hjerne behov Pauser (microsoft.com)
  3. Design for ægte hybriditet, og accelerer overgangsprocessen ved at uddanne dine medarbejdere. Ægte velkørende hybridarbejdspladser kommer ikke bare ved at definere en “2 dages arbejde hjemmefra om ugen”-politik. Ledere bør uddannes i hybrid ledelse, og hvordan man bliver en inkluderende leder for alle. Medarbejdere skal tidligt ombord, deltage i planlægningsprocesserne og uddannes i hybridt samarbejde. Teams bør bevidst arbejde på at  definere, hvilke opgaver der kan udføres hjemmefra, og hvilke der håndteres bedre sammen. Og lad os være ærlige. At være i 8 timers virtuelle møder er ikke nødvendigvis bedre gjort fra kontoret. Hvis jeres teams har særlige dage, hvor de skal være på kontoret, anbefales det stærkt, at disse dage er centreret omkring fysisk samarbejde, relationsopbygning, kreativitet, workshops og lignende opgaver. 

Det er nu vi har muligheden!

Med hybriditet har vi mulighed for at tage det bedste fra begge verdener. Vi kan have fleksibilitet og fokustid, mens vi nyder fordelene ved fysiske relationer og ansigt til ansigt-interaktioner. Men enhver vellykket transformation kommer fra bevidst planlægning, vilje til at transformere og ledere, der virkelig investerer i at gøre overgangen vellykket.

Hør mere om vores ydelser

Har du lyst til at høre mere om hvordan vi har hjulpet andre kunder med det hybride, så udfyld nedenstående formular og vi vender hurtigt tilbage. 

Forfatter

  • Jesper

    Jesper har 10 års ledelseserfaring fra Microsoft, senest 7 års praktisk erfaring som leder af internationale teams i Microsoft på tværs af 8 lokationer. Jesper har praktisk erfaring med at bygge og lede teams der navigerede i det hybride setup, med en base af ansatte i Dublin og resten spredt i EMEA. Gennem virksomheden LeapForward har Jesper holdt flere seminarer om emnet, og rådgiver bla. kunder om effektiv hybrid ledelse og samarbejde.

    https://www.hybridledelse.dk jesper@leapforward.dk Riedel Jesper

More to explorer